Снимка: БулфотоНазрява нов политически скандал у нас. Поводът за него е

...
Снимка: БулфотоНазрява нов политически скандал у нас. Поводът за него е
Коментари Харесай

Да, България: Осъждаме остро действията на ВМРО и шефа на ОбС в Русе

Снимка: Булфото

Назрява нов политически скандал у нас. Поводът за него е гръмко изказване от партията на Христо Иванов.

От " Да, България! " – Русе осъждаме остро дейностите на управлението на Вътрешна македонска революционна организация в града и дейностите на ръководителя на Общинския съвет Иво Пазарджиев, изразяващи се в сезиране на прокуратурата и завеждане на гражданско дело против група протестиращи жители. В знак на легален митинг те облепят с афиш локалния офис на партията. Намираме това за израз на политическа принуда и посягане против демокрацията и жителите и призоваваме за незабавното ѝ преустановяване.

Това декларират от партията на Христо Иванов, написа dunavmost.com.

Поставянето на плакати върху офиса на политически партии, които вземат участие в ръководството на страната, е израз на правото на  жители те да заявят противоречие с това ръководство и да се разграничат от дейностите му. Това е и право, прието от Европейския съд по правата на индивида, съгласно който сходни дейности, когато не са съпроводени от принуждение, са израз на гражданското мнение. Напомняме и, че правото на събиране и на изложение на политическо мнение са с най-голям интензитет на отбрана от Европейската спогодба за правата на индивида, пишат още от " Да,България ".

В текста им се споделя още:

Осъждаме и се разграничаваме от думите на локалния водач на  Вътрешна македонска революционна организация  Александър Даскалов, който назовава дейностите на  митинги ращите „ хулиганска демонстрация " акцентира, че партийният офис (общинска благосъстоятелност, предоставена безплатно за прилагане с решение на Общинския съвет) е и монумент на културата. Същият монумент на културата е облепен с лика на Васил Левски и Александър Македонски от ползвателите му. Етично ли е да се употребяват облиците на национални герои за политическа агитация, питаме ние! И от чий афиш вредата е по-голяма...

Освен това с дейностите си ръководителят на Общинския съвет в  Русе  въвлече полицията в спор сред представителите на ръководеща партия и  митинги ращи  жители . От август до ноември Криминална полиция -  Русе  привиква  жители , с цел да им снема пояснения за хипотетично нанесени материални вреди от залепено тиксо върху витрина. Това ли е методът, по който Криминална полиция проверява всеки цивилен сигнал за нанесени сходни вреди по частна благосъстоятелност?

Обръщаме внимание, че упрекнатите в безчинство от представителите на  Вътрешна македонска революционна организация  –  Русе , са хора, упражняващи свободни специалности - адвокати, притежатели на бизнеси в града. Върху тези хора е упражнена политическа принуда!

Призоваваме управлението на  Вътрешна македонска революционна организация  –  Русе  да отдръпна неотложно жалбата си от прокуратурата и да се откаже от заведеното гражданско дело.

Призоваваме също управлението, членовете и симпатизантите на  Вътрешна македонска революционна организация  да се зачетат още веднъж в словото на Апостола на свободата, чийто лик са употребявали по този начин комфортно на личната си централа. Защото настоящи са думите му:  " Днес всеки обезпокоен и подтиснат, всеки, комуто тежат робските синджири на врата и който носи жалостното и срамно име плебей, е напънал всичките си сили – и нравствени, и физически – и търси случай да отърси от себе си по какъвто и метод да би било робското тегло, да раздра робските вериги и да в профил надалеч от себе си името плебей. [Всеки] желае да живее свободно и да се любува на божията природа, [всеки] желае да бъде човек. "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР